- Geniş bir kapta patates ve maydanoz hariç diğer ana malzemeleri sıcak suyla birlikte iyice karıştırın. Bulguru, yumuşaması için 15 dakika kadar dinlendirin.
- Haşlanmış, hafifçe sıcak patatesleri karışıma ekleyin ve iyice yoğurmaya başlayın. Çiğ köfte yoğurur gibi sürekli ezerek yoğurun. Eğer bulgur hala sertse ara ara sıcak su serpin.
- Soğan sosu için bir tavada soğan ve zeytinyağını, soğan kızarmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Başka bir yerde kıyma sosu için soğanı zeytinyağıyla hafifçe kavurun ve kıymayı ekleyin. Kıyma pişinceye kadar bekleyin.
- Pişince karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin.
- Patatesi bulgura iyice yedirince yoğurma işlemini bitirin. Daha önce hazırladığınız soğan sosunu bulgura dökün, iyice eminceye kadar karıştırın ve doğranmış maydanozları ekleyin. Ellerinizle şekil vererek kıyma sosuyla birlikte servis yapın.
Etsiz bir tarif arıyorsanız, pratik fellah köfte tarifine göz atın.