Mantar Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantar severler için nefis bir önerimiz var. Ana malzemeleri kültür mantarı ve kıyma olan bu kebap, hafifliği ile bilinir. Domatesli sosla marine edilen mantarlar, fırında 30 dakika kadar pişirilir. Peki, mantar kebabı nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak harika mantar kebabı tarifini size sunuyoruz.

Kebapseverler için nefis cağ kebabı, buğu kebabı ve arap kebabı tarifine de göz atın.

Mantar Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Mantar Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarların sap kısımlarını çıkarıp dış zarlarını soyun ve gerekirse kağıt havlu ile silin.  
  2. Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.
  3. Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyerek iyice yoğurun.
  4. Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler hazırlayın.
  5. Mantarın iç kısmına bir köfte yerleştirin ve diğer bir mantarı da üzerine kapatın. Tüm mantarları bu şekilde hazırlayın.
  6. Bir güveç kabını veya fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız mantarları yan yana dizin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. 
  8. Fırından alın ve folyoyu açıp mantarların bıraktığı suyu bir kaba süzün.
  9. Bu suyun içine sos için gerekli tüm malzemeyi ve sıcak suyu katarak iyice karıştırın ve mantarların üzerine gezdirdikten sonra tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin. 
  10. Mantar kebabını fırından alın ve 5 dakika dinlendirin. Daha sonra üzerine ince kıyılmış biberiye serperek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Kebap Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Fırın Yemekleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi