Kuru Börülce Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çanakkale mutfağının sevilen tariflerinden biri olan börülce köftesi, kısa sürede hazırlanan bir yemektir. Vejetaryen ve diyet menüleri için de uygun olan börülce köftesi, bol yeşillik ile hazırlanır. Hem kolay, hem de besleyici bir yemektir. Peki, kuru börülce köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis kuru börülce köftesi tarifine geçebiliriz.

Tam ölçülü mercimek köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Kuru Börülce Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Börülce Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kuru börülceleri tencereye koyun ve haşlayın.
  2. Haşlanmış börülcelerin suyunu süzdükten sonra mutfak robotuna alın ve çektirin.
  3. Yeşillik, soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
  4. Bir kabın içerisine kıydığınız sebzeleri, baharatları ve börülceleri ekleyerek karıştırın.
  5. Karışımı avuç içinize alarak köfte şekli verin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız köfteleri 15-20 dakika kadar pişirin.
  7. Kuru börülce köftesini, ana yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi