- Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin. Karhabaharı kıyın. Kereviz, havuç, karnabahar ve pırasayı tereyağında kavurun.
- Dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sebzeleri fazla ezmeden patates püresiyle karıştırın.
- Yumurta sarıları, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Köfte harcından avuç büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
- Köfteleri yumurta akı ve galeta ununa buluyap ısıtılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
- Sos için közlenmiş biberleri mutfak robotunda püre halinde ezin. Bir tavaya alıp zeytinyağı ve maydanozu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Köfteleri yanında sosla birlikte servis yapın.
Sebzelerle hazırlayabileceğiniz pratik köfte tarifleri mi arıyorsunuz? Faydaları saymakla bitmeyen nefis karbanahar köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.