Kış Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kış Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Kış Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin. Karhabaharı kıyın. Kereviz, havuç, karnabahar ve pırasayı tereyağında kavurun.
  2. Dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sebzeleri fazla ezmeden patates püresiyle karıştırın.
  3. Yumurta sarıları, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Köfte harcından avuç büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
  4. Köfteleri yumurta akı ve galeta ununa buluyap ısıtılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
  5. Sos için közlenmiş biberleri mutfak robotunda püre halinde ezin. Bir tavaya alıp zeytinyağı ve maydanozu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Köfteleri yanında sosla birlikte servis yapın.

Sebzelerle hazırlayabileceğiniz pratik köfte tarifleri mi arıyorsunuz? Faydaları saymakla bitmeyen nefis karbanahar köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi