- Köfteyi hazırlamak için, kıymayı bir karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsakları rendeleyin.
- Galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Buzdolabına alıp 15-20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için, ıspanakları yıkayın. Suyunu süzüp ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt arasında açın. Kenarlarını düzleştirmek için bıçakla keserek kare şekli verin. İçine ıspanaklı harçtan bir miktar yayın ve bir parça dil peyniri yerleştirin.
- Yağlı kağıt yardımıyla kenarlarından tutup köfteyi rulo şeklinde sarın. Kenarlarını da kapatıp şekil verin ve yağlı kağıt üzerine dizin.
- Yıkayıp kuruladığınız patatesleri halka dilimleyin. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patatesleri ilave edin.
- Patatesler kızarmaya başlayınca bir kasede karıştırdığınız tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Patatesleri bir fırın kabına aktarın.
- Aynı tavada bu defa köfteleri renkleri dönünceye kadar çevirerek hafif pişirin. Patateslerin üzerine hazırladığınız köfteleri sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Sosu için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Tuz ve baharatlar ile tatlandırın. Karıştırıp ocaktan alın ve fırından çıkardığınız köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Farklı bir tarif arayışındaysanız, garnitürlü rulo köfte tarifine göz atabilirsiniz.