Cacıklı Patlıcanlı Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cacıklı Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Cacık için

Sosu için

Cacıklı Patlıcanlı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cacık için yıkanıp çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını zeytinyağında 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alın. 
  2. Süzme yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve semizotunu iyice karıştırın. Yoğurtlu karışım ile semizotunu birleştirin. Daha sonra buzdolabına alın. 
  3. Köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. Bulgurlar şişene kadar bekleyin. 
  4. Derin bir kapta kıymayı, köftelik bulguru, patlıcan ezmesini, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Düz bir tabağın üzerine unu serpin. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Köfteleri una bulayın. 
  5. Derin bir tencerede 2 lt kadar suyu kaynatın. Köfte hamurlarını bu suyun içine atın. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Delikli bir kevgir yardımı ile suyunu süzerek çıkartın. Ayrı bir servis tabağına semizotlu cacığı yayın. Üzerine patlıcanlı köfteleri yerleştirin. 
  6. Tereyağını köpürterek eritin, isot biber veya pul biber ekleyip karıştırın. Dilerseniz tereyağlı biberi de cacığın üzerine dökün ve bekletmeden servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Köfte Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi