Beşamel Soslu Enginar Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamel Soslu Enginar Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Beşamel sos için

Beşamel Soslu Enginar Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Suyu tencereye alıp kaynatın. Tuz ekleyin.
  2. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezip püre haline getirin.
  3. Sos için tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin.
  4. Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı yağlanmış tepsiye bir cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekilde hazırlayın.
  6. Yumurtaları bir kapta çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Beşamel sosla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi