Zeytinyağlı Türlü Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sofralarının vazgeçilmez lezzeti türlü yemeği tarifini sofralarınıza konuk etmeye ne dersiniz? Patlıcan, kabak, patates, domates, biber ve sarımsak ile hazırlanan zeytinyağlı türlü yemeği, hafif bir yemektir. Bu sayede özellikle yaz aylarında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı türlü yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Türlü Yemeği Kaç Kalori?

Alternatif olarak zeytinyağlı pırasa ve bamya yemeği tarifine de göz atın.

Zeytinyağlı Türlü Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Türlü Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanları ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavurun.
  2. Ardından sarımsağı ekleyin ve tüm sebzeleri tencereye sırayla dizin.
  3. Üzerine domatesi yaydıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin. 
  5. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dilerseniz türlü yemeğinin yanına ne yakışır inceleyebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Sebzeleri ayrı ayrı kızartabilirsiniz. 
  • Fırın tepsilerine pişme derecelerine göre dizerek fırında pişirebilirsiniz.
  • Dilerseniz sıcak olarak hazırlayabilirsiniz. 
  • Sıcak türlü yemeğine kıyma ilave edebilirsiniz. 
  • Türlü yemeğini sıcak olarak servis edecekseniz güveçte hazırlayabilirsiniz. 
  • Zeytinyağlı türlü yemeğinin yanında yoğurt sos ile de servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak