Yer Elması Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anavatanı Kuzey Amerika olarak bilinen yer elması, toprağın altında yetişen bir kış sebzesidir. Ülkemizde de bolca yetiştirilen yer elması, sonbahar aylarında hasat edilir. Özellikle Ekim ayında pazar tezgahlarındaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, portakal suyuyla aromalandırılmış nefis yer elması yemeğine geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için yer elması çorbası ve fırında yer elması tarifini de buraya bırakıyoruz.

Yer Elması Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Yer Elması Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağı koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  2. Sarımsak ezilir ve soğanın yanına eklenerek kavurma işlemine devam edilir. 
  3. Havuç kabuklarından soyulur ve halka halka doğranır. 
  4. Yer elması soyulur halka ya da yarım ay şeklinde doğranabilir. Ancak yer elması önceden doğranacaksa eğer kararmaması için limonlu su da bekletilmelidir. Doğradıktan hemen sonra pişirmeye başlayacaksanız gerek yok. 
  5. Yer elması ve havuçta tencereye alınır, bütün malzeme ile harmanlanarak karıştırılır. 
  6. Limon ve portakal suyu un ile karıştırılır topaklanma olmamasına dikkat edin ardından tencereye alınır. 
  7. Baharatlar dökülür, pirinç eklenir ve malzemelerin 1 parmak altına denk gelecek şekilde su koyularak kapağı kapalı pişirmeye bırakılır. 
  8. Piştikten sonra dereotları ince kıyılır ve üzerine eklenerek karıştırılır. 
  9. Ilık servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri Diyet Yemekleri Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak