Deniz börülcelerini yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içine atıp 10 dakika haşlayın.
Süzüp buzlu suyun içine atın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın. Odunsu kısmından parmak uçlarınızla tutarak çekin.
Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun.
Biber salçasını, tarçın çubuğunu ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Temizlenmiş börülceleri ekleyin.
Biraz daha kavurduktan sonra zar şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. Karıştırıp 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
1 çay bardağı domates püresine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
Börülceleri indirmeden önce yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.