Soya Soslu, Tavuklu Kereviz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem kökü hem de yapraklarıyla adeta bir enerji deposu olan kereviz, vücut direncinizi artırarak hastalıklara karşı sizi korur. Ayrıca vücutta oluşan iltihaplarla savaşmakta da çok etkilidir. Süper lezzette soya soslu tavuklu kereviz tarifini mutlaka deneyin.

Bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen kerevizi hangi yemeklerde kullanacağınızı düşünüyorsanız, kereviz çorbası ve kereviz salatası tarifine göz atın.

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
  2. Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.  
  4. Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
  5. Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Soya Soslu Tarifler Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak