Salçalı Karnabahar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Salçalı Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ile sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğanı kavurmaya başlayın. Soğanları kavururken yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
  2. Soğanlar iyice yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Biraz daha kavurun.
  3. Karnabaharları mandalina büyüklüğünde öbeklere ayırdıktan sonra tencerenin içine atın. Defne yaprağını, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Karnabaharların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20 dakika pişirin.
  4. Süzme yoğurdunuz çok katı ise kontrollü olarak soğuk su ekleyerek inceltin. Dilerseniz ince kıyılmış kişnişi veya dereotunu ekleyip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
  5. Karnabaharı servis tabağına alırken içindeki defne yaprağını ayıklayıp atın. Karnabaharların üzerine kişnişli sosunu dökün. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak