Tereyağı ile sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğanı kavurmaya başlayın. Soğanları kavururken yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
Soğanlar iyice yumuşayınca biber salçasını ilave edin. Biraz daha kavurun.
Karnabaharları mandalina büyüklüğünde öbeklere ayırdıktan sonra tencerenin içine atın. Defne yaprağını, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Karnabaharların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20 dakika pişirin.
Süzme yoğurdunuz çok katı ise kontrollü olarak soğuk su ekleyerek inceltin. Dilerseniz ince kıyılmış kişnişi veya dereotunu ekleyip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Karnabaharı servis tabağına alırken içindeki defne yaprağını ayıklayıp atın. Karnabaharların üzerine kişnişli sosunu dökün. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.