Pazı Borani
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazı Borani Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için


Pazı Borani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sap kısımlarını kesip ince doğradığınız pazı yapraklarını zeytinyağında pazılar suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yoğurtları bir karıştırma kabında çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ilınan pazıları ekleyip fazla sulandırmadan karıştırın ve bir servis tabağına yayın.
  3. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve sumak serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan ıspanak borani tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yoğurtlu Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak