Patlıcan Oturtma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyada en çok Çin'de üretimi yapılan patlıcan, ülkemizde Urfa yöresinde yetiştirilir. Vitamin bakımından zengin olan bu sebze, Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Lifli bir besin olduğu için, kalori değeri düşüktür. Bu yüzden diyet ve sporcu listelerinde üst sıralarda yer verilir. Kalp çarpıntılarını gidermesinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirir. Patlıcan oturtma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tencerede patlıcan oturtma tarifine başlayabiliriz.

Patlıcan Oturtma Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin

Patlıcan Oturtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra yuvarlak olarak doğrayın. Bol tuzlu suya koyun ve en az yarım saat bekletin.
  2. Bu esnada patatesleri soyun ve yıkayın. Aynı patlıcanlar gibi yuvarlak yuvarlak doğrayarak kızgın yağda kızartın.
  3. Patlıcanları süzüp, kuruladıktan sonra aynı yağda kızartabilirsiniz.
  4. Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanları alın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Pişen soğanların üzerine kıyma ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekince üzerine küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  6. Daha sonra salça, tuz ve rendelenmiş domatesi tencereye ekleyin. Son olarak baharatları da ekleyip pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  7. Geniş tabanlı bir tencereye ilk olarak patates, ardından kıyma ve patlıcanları koyun. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
  8. En üst kısmı kıyma olacak şekilde malzemeleri bitirin ve hazırladığınız katların üzerine 1 bardak kadar su koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  9. İsterseniz en üste ince dilimlenmiş domates ve parçalara bölünen biberleri de koyabilirsiniz.
  10. Sebzeli patlıcan oturtmayı, yanına çok yakışan börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patlıcan Oturtmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda bekletmek oldukça önemlidir. Bu sayede acı tadın gitmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Bekletme işleminin ardından suyunu sıkarak kurutun. Böylece patlıcanlar pişerken çok fazla su bırakmayacaktır.
  3. Yemeği pişirirken domatesleri doğramak yerine rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
  4. İsteğe göre patlıcan oturma yemeğini fırında yapabilirsiniz. Bunun için fırın tepsisine hazırladığınız şişleri koyarak yaklaşık 15 dakika pişirin.

1 Porsiyon Patlıcan Oturtma Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan ve protein bakımından oldukça zengin olan patlıcan oturtmanın bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Protein ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan oturtma tarifini diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Düşük kalorisi ve zengin besin değerleri ile bilinen sebzeli tarifler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Et Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak