Kuşkonmazlı Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet yapanlar için hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Enginar, kuşkonmaz, havuç ve patatesle hazırlanan bu yemek, vejetaryen menüleri için de uygundur. Düşük kalorisiyle kilo verme sürecine destek olur. Malzemeler hazırsa, hafifliği ile tadı damağınızda kalacak kuşkonmazlı enginar tarifine geçebiliriz.

Enginar severler için, enginarlı tarifler sayfamızı da buraya bırakıyoruz.

Kuşkonmazlı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmazlı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye su ve limon suyunu koyun, zerdeçalı ekleyip karıştırın. Enginarları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Bir tavaya zeytinyağını dökün ve enginar hariç tüm sebzeleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Taze soğan ve sarımsağı ilave edip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Haşladığınız enginarları servis tabağına dizin ve içine hazırladığınız harcı paylaştırın. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirin ve soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak