Kıymalı Pırasa Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğangiller ailesinden pırasa yemeği pişerken evinizi nefis bir koku salacak. Pırasa denildiğinde  genellikle zeytinyağlı pırasa ya da pırasa böreği gelse de, nefis mi nefis kıymalı pırasa yemeğine bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa tarife geçelim.

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Pırasa Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve kıyma kavrulmaya başlanır. 
  2. Kavrulan kıymaya salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Pırasa verev şekilde kesilir.
  4. Kırmızı biber önce ikiye bölünür ardından yarım ay şeklinde ince ince kesilir. 
  5. Havuçlar halka halka doğranır. 
  6. Havuç, biber, pirinç ve pırasa tencereye alınır, kavrulur. 
  7. Tuz eklenir ve üzerlerine gelecek kadar su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Yanında makarna ya da pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Dilerseniz patates ekleyebilirsiniz. 
  • Salça yerine domates rendesi kullanılabilir. 
  • Damak tadınıza uyuyorsa sarımsak ilavesi yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pırasalı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak