Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber serpin.
Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyoyla kaplayın.
Dilerseniz kapaklı döküm tencere de kullanabilirsiniz.
Kuzuyu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin.
Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
Kuzunun pişme suyunu ince süzgeçten süzdürün ve küçük bir tavaya aktarın.
Küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin.
Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz.
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.