Karnabahar Kavurması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik, Sağlıklı ve Lezzetli bu tarif, karnabaharın soğan ve havuç ile buluştuğu, baharatlarla tatlandırılmış nefis bir kavurma sunuyor. Hem besleyici hem de kolayca hazırlanan bu yemek, sade ya da pilav ve yoğurtla mükemmel bir uyum yakalıyor. Sofranızda hem hafif hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, karnabahar kavurmasını deneyelim.

Fırında Bütün Karnabahar tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Karnabahar Kavurması kaç kaloridir?

Bir porsiyon karnabahar kavurması 150 kaloridir.

Karnabahar Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Karnabahar Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
  2. Soğanı soyup ince ince doğrayın.
  3. Havucu temizleyin, soyun ve ince dilimleyin.
  4. Bir tavayı ısıtın ve sıvı yağı ekleyin. Yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanı tavaya ilave edin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  5. Dilimlediğiniz havuçları ekleyin ve birkaç dakika sotelemeye devam edin. Ardından salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  6. Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
  7. Doğranmış karnabaharları tavaya ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı suyu dökün ve karıştırın.
  8. Tavanın kapağını kapatıp, karnabaharların yumuşaması için kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  9. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan sonra kapağı açın ve fazla suyu buharlaştırarak karıştırarak kavurun.
  10. Karnabahar kavurmanız servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Karnabahar kavurmasını yoğurt ile servis ederek daha hafif ve lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Yanında taze bir salata ile dengeleyici ve besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.
  • Pirinç pilavı veya taze ekmek ile karnabahar kavurması mükemmel bir uyum sağlar.
  Püf Noktası
  • Karnabaharı eşit büyüklükte parçalara kesmek eşit pişmelerini sağlar.
  • Karnabaharı pişirmeden önce 2-3 dakika kaynar suda haşlamak hem rengini korur hem de daha yumuşak bir kıvam elde etmenizi sağlar.
  • Su ekledikten sonra kısık ateşte pişirmek, sebzelerin buharla pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava