Kabak Diblesi Tarifi
Selin Hıdır
592 Tarif       0 Takipçi
Kabak Diblesi Tarifi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabak Diblesi Tarifi: Ege mutfağının en sade ama en sevilen lezzetlerinden biri olan kabak diblesi tarifi, hafifliği ve tazeliğiyle sofralarda yerini almaya devam ediyor. Sebze yemeklerini sevenler için besleyici ve pratik bir seçenek olan bu tarif, yoğurt eşliğinde sunulduğunda hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir öğün haline geliyor. Az malzemeyle büyük lezzet sunan kabak diblesi tarifi, özellikle yaz aylarında serin ve hafif yemek arayanların favorisi olmaya aday. Peki; kabak diblesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri..

Fasulye Diblesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kabak diblesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon kabak diblesi 120 kaloridir.

Kabak Diblesi Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Diblesi Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Kabuklarını çok ince olacak şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Bulguru yıkayıp 10 dakika kadar ılık suda bekletin, süzün.
  3. Soğanı ince ince doğrayın.
  4. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  5. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  6. Doğranmış kabakları tencereye ekleyin. 4-5 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  7. Bulguru ve baharatları ekleyin.
  8. Sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatın, önce yüksek sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip yoğurt eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Özellikle süzme yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla birlikte servis etmek, yemeğin lezzetini tazeler ve serinletici bir etki katar.
  • Kabak diblesi, oda sıcaklığında ya da soğuk olarak sunulduğunda daha hafif ve ferahlatıcı olur.
  • Servisten hemen önce üzerine gezdirilen bir miktar zeytinyağı, hem parlaklık hem de ekstra aroma katar.
  • Dereotu, taze nane ya da maydanoz, hem görsel olarak hoş bir dokunuş sağlar hem de lezzeti artırır.
  • Hafif kıtır ekmekle servis etmek, özellikle ana öğün olarak sunulduğunda doyuruculuğunu artırır.
  Püf Noktası
  • Kabakları rendelemek yerine küp küp doğramayı tercih edin, bu sayede diri kalır ve dağılmaz.
  • Kabakların suyunu salmaması için tuzlayıp bekletip suyunu süzebilirsiniz. Bu, yemeğin daha kıvamlı olmasını sağlar.
  • Bulgur miktarını abartmayın fazla bulgur yemeğin kabak aromasını bastırabilir.
  • Dibine yapışmaması için sık sık karıştırın ve kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra en az 15-20 dakika dinlendirin; böylece aromalar oturur, lezzet dengelenir.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Atıştırmalık Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Kabaklı Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Kalye
Kremalı Brüksel Lahanası
Ispanak Oturtma