Ispanaklı Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Pane için

Kızartmak için

Servis için

Ispanaklı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra mısır ununu ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  2. Haşlanmış patates, bezelye ve havucu bir kaseye alın. Bir ezici yardımı ile püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
  3. Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edip yoğurun.
  4. Ispanaklı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak ısıtın.
  5. Köfteleri önce una, ardından yumurtaya, daha sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda kızartın.
  6. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda ince kıyılmış dereotunu ekleyip köftelerinizin yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Ispanaklı Tarifler Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak