Jale Balcı’dan yeni favoriniz olacak fıstık ezmesi soslu fırın karnabahar tarifi ile karşınızdayız. Fıstık ezmesi, nane ve nar ekşili sos ile zenginleştirilen karnabahar, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de idealdir.
Bir tencereye su doldurun ve biraz tuz ekleyip kaynatın. Karnabaharı kaynar suyun içine atın ve 8-10 dakika tuttuktan sonra çıkararak kurutun.
Bir kapta zeytinyağı ve toz biberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış karnabaharın her tarafına sürerek iyice yedirin. Karnabaharı önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirdikten sonra çıkarın ve fırçayla her tarafına yumuşamış tereyağı sürün. Tekrar fırına alın. Tereyağı sürme işlemini iki kere daha yapın ve karnabaharı iyice pişinceye kadar fırınlayın.
Sos malzemelerini blender’a koyarak iyice inceltene kadar çekin. Kremamsı bir kıvama gelince, fırından çıkardığınız sıcak karnabaharın üzerine dökerek servis edin.
Karnabaharı haşladıktan sonra arzu ederseniz, sadece zeytinyağında kızartıp sosuyla servis edebilirsiniz.