Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’ten mevsimin en güzel sebzesi enginar ile şahane bir tarif. Tavuk but, enginar kalbi ve zeytin ile hazırlanan bu yemek, hafifliği ile diyet listeleri için de uygundur.

Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu tuz ve karabiber ile ovduktan sonra tavada zeytinyağında, arada çevirerek her iki tarafını 3-4 dakika kızartın ve tavadan alın.
  2. Sarımsağı tavaya alarak 1 dakika soteleyin ve tüm baharatları ekleyerek bir spatula ile 30-40 saniye çevirin.
  3. Sirke ile tavuk suyunu bir kapta karıştırdıktan sonra tavaya ilave edin. Tavanın dibine yapışan lezzetli bölümü spatula ile karıştırarak sosa katmayı ihmal etmeyin ve orta ateşte sosu yarı yarıya çektirin.
  4. Tavada çektirdiğiniz sosa tavuk, 2’ye ve 4’e kesilmiş enginar kalpleri, siyah ve yeşil zeytini ekleyerek kapağı kapalı durumda kısık/orta ateşte 10 dakika pişirin.
  5. Lime rendesi ve suyunu ilave edin ve maydanoz serptikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Zeytinli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak