Elif Edes’ten mevsimin en güzel sebzesi enginar ile şahane bir tarif. Tavuk but, enginar kalbi ve zeytin ile hazırlanan bu yemek, hafifliği ile diyet listeleri için de uygundur.
Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
4 adet tavuk but (Kemiksiz ve derisiz)
4 -6 adet konserve enginar kalbi
4-5 diş sarımsak (İkiye kesilmiş)
6’şar adet siyah ve yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış)
Tavuğu tuz ve karabiber ile ovduktan sonra tavada zeytinyağında, arada çevirerek her iki tarafını 3-4 dakika kızartın ve tavadan alın.
Sarımsağı tavaya alarak 1 dakika soteleyin ve tüm baharatları ekleyerek bir spatula ile 30-40 saniye çevirin.
Sirke ile tavuk suyunu bir kapta karıştırdıktan sonra tavaya ilave edin. Tavanın dibine yapışan lezzetli bölümü spatula ile karıştırarak sosa katmayı ihmal etmeyin ve orta ateşte sosu yarı yarıya çektirin.
Tavada çektirdiğiniz sosa tavuk, 2’ye ve 4’e kesilmiş enginar kalpleri, siyah ve yeşil zeytini ekleyerek kapağı kapalı durumda kısık/orta ateşte 10 dakika pişirin.
Lime rendesi ve suyunu ilave edin ve maydanoz serptikten sonra servis edin.