Ekşili Patlıcanlı Doğrama
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @dilekinmutfagi Dilek Çıngıl’dan, Antep usulü ekşili patlıcan tarifi ile karşınızdayız. Kuşbaşı et, nohut ve patlıcan ile hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre kurutulmuş patlıcan da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ekşili patlıcan tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen patlıcan oturtma ve patlıcan dizme tarifine de göz atın.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Ekşili Patlıcanlı Doğrama Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Ekşili Patlıcanlı Doğrama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı eti tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ve yağı ilave ederek kavurmaya devam edin. 
  2. Domates ve biber salçasını küçük bir kasede karıştırın ve sarımsakla birlikte tencereye ilave edin ve kavurun.
  3. Daha sonra nohut ve patlıcanı ilave edin ve tuz ekleyin. Tüm malzemelerin üstünü biraz geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayınca altını kısın ve et ile nohut yumuşayana kadar pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  5. Tereyağını küçük bir tavaya alarak erittikten sonra naneyi ilave edin. 
  6. Ekşili patlıcanlı doğramayı servis kabına alın ve naneli tereyağını üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Bakliyat Tarifleri Farklı Et Yemekleri Sebze Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak