Çağlalı Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çağla ve enginarı hiç birlikte denediniz mi? Kötü kolesterolü düşüren ve kilo vermeye yardımcı olan çağlayı, enginar yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Aydan Üstkanat’tan ekşi ve lezzetli çağlalı enginar tarifini diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Enginar sevenler fakat hangi yemeklerde kullanacağını bilmeyenler için enginar tarifleri sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Çağlalı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Çağlalı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğranmış kuru soğanı bir tencereye alarak zeytinyağında yumuşatın.
  2. Enginarların suyunu süzüp tencereye aldıktan sonra pirinç, çağla bademi ve sakız tarhanayı ekleyin.
  3. Limon suyunu 1,5 su bardağı suyla çırparak karıştırın ve tencereye ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak 30 dakika süreyle orta ateşte pişirin.
  4. Ocaktan alın ve dereotu ile taze soğanı ekledikten sonra yine kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  5. Servis zamanı dikkatlice ezmeden karıştırın ve sunum tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra ılık veya soğuk servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Hafif Yemekler Sebze Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak