Barbunyalı Taze Fasulye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taneli ve taze fasulyeli nefis bir yaz yemeği tarifi ile karşınızdayız. Kilo vermeye yardımcı olan taze fasulye, genellikle zeytinyağlı tariflerde kullanılır. Bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur. Hazırsanız, barbunyalı taze fasulye yemeği için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak zeytinyağlı taze fasulye ve taze fasulye konservesi tarifine de göz atın.

Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Barbunyalı Taze Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyayı ayıkladıktan sonra ılık su ile birlikte kara suyu çıkana kadar hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. 
  2. Zeytinyağını bir tencere alın ve soğan ile havucu ekleyerek kavurun. Soğan pembeleşince sarımsağı ilave edin ve birlikte kavurun.
  3. Ardından salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra domatesi ekleyin.
  4. Taze fasulyeyi de ekleyerek 7-8 dakika kadar soteledikten sonra barbunyayı ilave edin ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. 
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarıp üzerine maydanoz serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak