- Kırmızı lahananın yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün.
- İç harcı için, yeşil mercimeği bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Esmer pirinci de ayrı bir tencerede aynı şekilde haşlayıp ocaktan alın.
- Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Sularını süzdüğünüz mercimek ve esmer pirinci ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 4-5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Kırmızı lahanaların içine iç harcından koyun ve klasik sarma şeklinde sarın. Bir fırın kabının tabanına iki su bardağı kadar rendelenmiş domates ilave edin. Üzerine dolmaları dizin. Kalan domates suyunu da dolmaların üzerine gezdirin.
- Kabın üzerini alüminyum folyo ila kapatın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sağlıklı ve hafif beslenmek istiyorsanız, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de diyet listelerine ekleyebilirsiniz.