Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Pirinci ve bulguru yıkayıp süzün. Kıyma, soğan, pirinç ve bulguru bir kasede karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarının varsa damarlı kısımlarını kesin. Üzerine kıymalı harçtan paylaştırıp yan kısımları harcın üzerine kapatıp rulo şeklinde sarıp tencereye dizin. Limonu dilimleyip sarmaların üzerine dizin. Tereyağını küçük parçalar şeklinde kesip sarmaların üzerine serpin. Pişme sırasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatın. Porselen tabağın üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su ısınana kadar hızlı daha sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Yemek piştikten sonra 10 dakika bekletin. Tereyağını bir tavada eritip kıyılmış sarımsağı eekleyerek kısık ateşte hafifçe kavurun. Nane ekleyip tavayı ocaktan alın. Sarmaların üzerine gezdirip servis yapın.