SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sarma Tarifleri
Lahana Sarma
Lahana Sarma
Güncelleme tarihi:
11 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lahana Sarma Tarifi İçin
Malzemeler
8 lahana yaprağı
600 g beyaz turp
100 g arpacık soğan
100 g ekmek içi
Tuz
Sert keçi peyniri
Kırmızı chili biber
Zeytinyağı
Lahana Sarma
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Turpu soyup rendeleyin ve hafif haşlayın. Daha sonra haşlanmış turpa, arpacık soğanları doğrayıp Arnavut biberleriyle zeytinyağında soteleyin.
Keçi peynirini ufalayıp 3 çorba kaşığı kadarını, ekmek içi ve tuz ile turplu karışımı karıştırın.
Lahana yapraklarını haşlayıp damarlı kısımlarını biraz ezin. Harcı yapraklara sarıp rulo yapın.
Zeytinyağı sürüp rendelenmiş parmesan serpilen fırın kabına ruloları yerleştirin. 220 derece fırında 6 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma