Enginarları kararmamaları için limonla ovduktan sonra limonlu suyun içinde bekletin. İki soğanın kabuğunu soyup kıyın. Dolmalık fıstıkla birlikte zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuşüzümü, şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Dolma baharı, kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 adet taze asma yaprağını bir kare oluşturacak şekilde yayın. Üzerine enginarı yerleştirin. Enginarın üzerine hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı dolusu doldurun. Taze asma yaprağı ile enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan soğanları piyazlık doğrayıp tencerenin dibine yayın. Halka kesilmiş havuçları ekleyin. Enginarları dizin. Zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp tencereye ekleyin. Su kaynayana kadar hızlı daha sonra ise kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.