Ebegümeci Sarması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ebegümeci Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Ebegümeci Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 
  2. Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.

Dilerseniz, bol proteinli kıymalı ebegümeci tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma