Bulgurlu Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Bulgurlu Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın.
  2. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun.
  3. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  4. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  5. Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  6. Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pirinç ile hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma