Bulgurlu Girit Kabağı Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Girit Kabağı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sosu için

Bulgurlu Girit Kabağı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında salçalarla beraber kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve nar ekşisini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Kabakların sap kısımların birer parça kesip kapak yapmak için bir kenara ayırın. Kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. İç harcını bastırmadan kabakların içine doldurun. Üzerini ayırdığınız kabaklarla kapatıp bir tencereye dizin. Sosu için domatesi rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine salça, tuz, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Dolma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma