Taze fasulyeyi tuzlu suda diriliğini çok kaybetmeyecek
şekilde haşlayın. Kaynar sudan
çıkarıp soğuk su dolu bir kaba alın.
1 dakika
bekletip suyunu süzün. Patateslerin kabuğunu
çok iyi yıkayıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Kıvırcık ve ıspanak yapraklarını yıkayıp
kurutun. Patateslerin kabuklarını soyup halka
şeklinde doğrayın ve çok az zeytinyağı eklenmiş
bir tavada her iki tarafını da hafifçe kızartın.
Yeşillikleri ve taze fasulyeyi derin bir kasede
harmanlayın. Kızarmış patatesleri ekleyin.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede çırpın.
Tuz ile
tatlandırın. Dereotunu kıyın ve yoğurda ekleyip
karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis
yapın.