Bol malzemeli tavuklu kabak salatası tarifimiz.
- Tavuk göğüs etini, dörde bölünmüş kırmızı pancarı, karanfil taneleri eklenmiş suda haşlayıp suyunu süzün. İnce ince didikleyin.
- Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. Pancarı da rendeleyin. Zeytinyağının yarısı ile kabakları yumuşayana kadar sote edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- İnce bulgurun üzerine ılık suyu gezdirerek dökün. Şişmesi için 15 dakika bekleyin.
- Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş pancarı ve havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın.
- Didiklediğiniz tavuk etlerini, ince kıyılmış kornişon turşuyu, sarımsaklı sosu, ince bulguru, iri çekilmiş ceviz içini, kıyılmış yeşillikleri ve kalan zeytinyağını iyice karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklu kabak salatayı şekilli bir kalıba veya kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi için tıklayın