Tavuklu Kabak Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Kabak Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Kabak Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bol malzemeli tavuklu kabak salatası tarifimiz.

  1. Tavuk göğüs etini, dörde bölünmüş kırmızı pancarı, karanfil taneleri eklenmiş suda haşlayıp suyunu süzün. İnce ince didikleyin. 
  2. Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. Pancarı da rendeleyin. Zeytinyağının yarısı ile kabakları yumuşayana kadar sote edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. 
  3. İnce bulgurun üzerine ılık suyu gezdirerek dökün. Şişmesi için 15 dakika bekleyin. 
  4. Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş pancarı ve havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın. 
  5. Didiklediğiniz tavuk etlerini, ince kıyılmış kornişon turşuyu, sarımsaklı sosu, ince bulguru, iri çekilmiş ceviz içini, kıyılmış yeşillikleri ve kalan zeytinyağını iyice karıştırın. 
  6. Hazırladığınız tavuklu kabak salatayı şekilli bir kalıba veya kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kabaklı Tarifler Tavuk Yemekleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası