Somonlu Pancar Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Somonlu Pancar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Somonlu Pancar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pancarları yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine alüminyum folyo yayın. Pancarları üzerine yerleştirip tuz, karabiber, balsamik sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik ve biberiye serpip pancarları folyoya iyice sarıp 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Keçi peynirini çatalla ezin. Biberiye ve kekiği ince kıyıp karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak ve yassı şekil verin. Diğer tarafta fırında pişen pancarları soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Yarım parmak kalınlığında yuvarlak halkalar kesin. Üzerine yağ ve limon suyu gezdirin. Kereviz saplarını sebze soyucuyla ince uzun şeritler halinde kesip soğuk suyun içinde bekletin. Sırasıyla bir pancar, bir keçi peyniri, en üste pancar gelecek şekilde dizin. Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Somonları paylaştırıp kereviz saplarını yağ ve limonla tatlandırdıktan sonra üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Ana yemeklerle birlikte servis edebileceğiniz pratik pancar salatası tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Atıştırmalık Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata