Sarımsak Soslu Turp
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsak Soslu Turp Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sarımsak sosu için

Sarımsak Soslu Turp

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sarımsağı büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine alın. Zeytinyağını üzerine gezdirip folyoya sıkıca sarın. 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Yumuşayan sarımsakları kabuğunun içinden çıkarın. Bir kaba alıp iyice ezin. Limon suyu, tulum peyniri, yoğurt ve kıyılmış naneyi ekleyip karıştırın. Siyah turpları iyice yıkayıp kurulayın. Parmak şeklinde parçalar şeklinde kesip yanında sarımsak sosuyla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası