Pestolu Kinoa Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pestolu Kinoa Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pesto sos için

Pestolu Kinoa Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın. 200 ml su ile suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyip soğumaya bırakın. Bu arada pesto sosu hazırlayın. Fesleğenin 2/3’ünü mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Ayırdığınız fesleğeni ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup çekirdekli kısmını çıkartın. Küp şeklinde doğrayın ve kinoaya ekleyin. Mısır ve kıyılmış fesleğeni ilave ederek karıştırın. Servis kaplarının tabanına pesto sosu paylaştırın. Üzerine hazırladığınız salatayı ekleyin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri Kinoalı Tarifler Diğer Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata