Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. İri parçalar şeklinde koparıp geniş bir kaseye alın.
Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin. Çilekleri ince dilimleyip ekleyin ve hepsini harmanlayın. Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos gezdirerek servis yapın.
Pesto sos için; Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın. 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun.
Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın. Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin.
Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.