Buğdayı yıkayıp derin bir kaba alarak, bir gün önceden sıcak suda bekletin. Sebze suyunu ısıtın. Buğdayı ilave ederek 30 dakika kaynatın. Mercimeği yıkayıp suyunu süzdürün. Kereviz yapraklarını ve taze soğanları ince doğrayın. Mercimeği suda haşlayın. Kaynamaya yakın kereviz ve soğanı ilave edin. Mercimekler yumuşamaya başlayınca buğdayı ilave edip karıştırın. 15 dakika pişirip ocaktan alarak suyunu süzdürün. Maydanozun yapraklarını ince kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp maydanozları hafifçe kavurun. Elma sirkesi ve zeytinyağını ilave edin. Tuz, toz şeker, karabiber ve safranı ekleyin. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Mercimekli buğdayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
Klasik buğday salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Dövme buğday öğütme aletlerinde sert buğdayın bulgur tanesinden daha iri olarak kırılmasıyla elde edilen buğday türüdür.