- Küçük bir kasede üzüm sirkesi, ceviz yağı, sarımsak ve Dijon hardalını karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kenara ayırın.
- Arpacık soğanlar, ezdiğiniz sarımsak ve pancarları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
- 15 dakika sonunda arpacık soğanları sarımsakları kabın içinden alın.
- Kalan pancarları 30 dakika daha pişirin. Pancarlar da piştikten sonra bütün sebzeleri bir servis tabağına alın.
- Mandalinaları da soyup bütün olarak dilimleyip sebzelerin üzerine ekleyin. Hazırladığınız sosu gezdirip salatanızı karıştırın. Bütün pancar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik pancar salatası tarifine de göz atabilirsiniz.