Türkiye'de en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilen karnabahar, turpgiller familyasındandır. Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen bu sebze, diyet listelerinde yer verilen salata, çorba ve yemeklerin içerisinde kullanılır. B vitamini bakımından zengin olduğu için, hafızayı güçlendirir ve zihinsel gelişimi destekler. Detoks yapımında kullanılarak kilo vermeyi hızlandırır ve vücudu toksinlerden arındırır. Malzemeleriniz hazırsa, farklı sebzelerle bir araya getirilerek sofraları ziyafete çeviren karnabahar salatası tarifine geçebiliriz.
Malzemeler
Sosu için
Karnabahar Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Karnabahar Salatası Kaç Kaloridir?
Karnabahar salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. C vitamini ve lif değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ana öğün olarak tüketebilirsiniz. Fırında karnabahar tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.
Yemeklerin lezzetini arttıran ve aperitif olarak sunulan salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen patates salatası tarifine göz atabilirsiniz.