Ispanak Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak besin değerleri saymakla bitmeyecek kadar çok sağlıklı bileşeni bir arada bulunduran bir sebzedir. Koyu yeşil yapraklı bu sebze kış aylarında reyonlardan eksik olmaz. Akşam yemeğinde, meze olarak ya da salata olarak alternatif hallerde geniş bir alanda kullanılabilirler. Ancak çiğ tüketmenin sağlığa faydaları daha farklıdır. Şef Yıldız Öz Samaha'dan nefis ıspanak salatasını mutlaka deneyin.

Ispanak ile yapılan daha fazla alternatif için ıspanaklı tariflere göz atabilirsiniz.

Ispanak Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanak Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları bol suda yıkayıp süzgece alarak sularının süzülüp kurumasını bekleyin. Ispanakların kök kısımlarını kesin. 
  2. Yaprakları elle küçük parçalara ayırıp salata kasesine yerleştirin. Üzerine, dilimlediğiniz soğan ve kuru domatesleri yerleştirin. 
  3. Nar taneleri ve cevizleri ekleyip güzelce karıştırın. Bir kasenin içerisine tuz, sıvı yağ ve limon suyu ekleyerek karıştırın. 
  4. İsterseniz bir miktar nar ekşisi de ilave edebilirsiniz. Bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata