- Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pancarların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyon tohumunu üzerine gezdirip harmanladıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında 30 dakika pişirin.
- Üzerindeki kağıdı alıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin. Balzamik sirkeyi üzerine gezdirip soğumaya bırakın.
- Soğanı piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Limon suyunu üzerine gezdirip 1 saat kadar bekletin. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
- Pancarların yarısını kaşıkla servis tabağına aktarın. Suyunu süzdürdüğünüz soğanları, hurma, fıstık ve nane yapraklarının yarısını pancarların üzerine gezdirin. Kalan malzemeler ile işlemi tekrarlayıp servis yapın.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis pancar salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.