Hardal Soslu Yeşil Salata
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol yeşillikli ve az kalorili şahane bir salata tarifimiz var. Diyet menülerine uygun olacak şekilde hazırlanan hardal soslu yeşil salatayı; marul, roka, turşu ve hardal ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem sade, hem de yemeklerin yanında servis edebileceğiniz yeşil salatayı, damak zevkinize uygun malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsanız, hardal soslu yeşil salata için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis cevizli kereviz salatası ve kolay turp salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hardal Soslu Yeşil Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Hardal Soslu Yeşil Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marul ve roka yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. İri doğrayarak bir tabağa alın.
  2. Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölüp salatanın üzerine yerleştirin. Biber turşusu ve mısır tanelerini de salataya ekleyin.
  3. Bir kasede hardal, yoğurt, mayonez, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Susamları tavada kavurun. Sosa ekleyerek salatanın üzerine dökün. Servis yapın. Afiyet olsun.

Hardal Soslu Yeşil Salata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce marul ve roka yapraklarını, ılık sirkeli suda bekletin. Ardından yaprakları bol suda durulayın ve süzün.
  2. Kiraz domates yerine, olgun ve sulu büyük domateslerden de kullanabilirsiniz.
  3. Hazırladığınız sosu, salatayı servis edeceğiniz zaman ilave edin ve karıştırın.

1 Porsiyon Hardal Soslu Yeşil Salata Kaç Kalori?

  1. Hardal soslu yeşil salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası