İnce ince küp şeklinde kıyılan salata malzemelerinin ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmasıyla hazırlanan gavurdağı salatası, et yemeklerinin vazgeçilmezidir. Genellikle ızgara ve kebapların yanında servis edilen bu salatanın en önemli özelliği malzemelerin küçük bir şekilde doğranmasıdır. Ülkemizde en popüler salata çeşitlerinden biri olan gavurdağı salatasını, sade bir şekilde de tüketebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, gavurdağı salatası nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.
1 Porsiyon Gavurdağı Salatası Kaç Kalori?
Alternatif olarak nohutlu bulgur salatası ve mor lahana salatasını da deneyebilirsiniz. Daha fazlası için salata tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.
SOSU İÇİN
Hazırladığınız gavurdağı salatasını, orman kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.