Bulgurlu Yaz Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Yaz Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Servis için

Bulgurlu Yaz Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ilave edip bulgurlar iyice şişip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp fazla suyunu süzün. Derin bir salata kasesine alıp soğumaya bırakın.
  2. Domates, salatalıklar ve közlenmiş kırmızı biber turşusunu küp doğrayın. Taze soğan, dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın.
  3. Salatanın sosu için zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın. Yedikule marul yapraklarını bir servis tabağına dizin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri bulgura ilave edip, hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Karıştırıp, Yedikule marul yaprakları üzerinde harmanlayın ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Salata Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata