Bezelyeleri kaynar suda hafifçe haşlayıp suyunu
süzün. İçi buzlu su dolu bir kaseye alıp
birkaç dakika bekletin ve suyunu iyice süzün.
Maydanoz ve dereotunu iri yapraklar şeklinde
koparın. Avokadoların kabuğunu soyup çekirdeklerini
çıkarın. Küçük parçalar şeklinde doğrayın.
Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip
küçük paraçalar şeklinde doğrayın. Semiz
otları ve marulu bol suyla yıkayıp suyunu süzün
ve iri parçalar şeklinde koparın. Bezelye, ortadan
ikiye ayrılmış ceviz içleri, maydanoz, dereotu,
avokado, kırmızıbiber, semiz otu ve marulu
büyük bir kaseye alın. Sos için, limon suyu, zeytinyağı,
taneli hardal sosu ve tuzu küçük bir kasede
iyice çırpın. Salata malzemelerinin üzerine
gezdirip salatayı harmanlayın. Servis yapın.