Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağı 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın. Doğranmış sarımsak, haşhaş tohumu, deniz tuzu ve zeytinyağı ekleyip harmanladıktan sonra yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Rokayı soğuk su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup halka doğrayın ve rokaya ekleyin. Hazırladığınız kabakları ve nar tanelerini üzerine yerleştirip cevizli sos ile servis yapın.
Cevizli sos
3/4 su bardağı ceviz, 1/4 su bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı.
Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli.