Badem Ve Narlı Rezene Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan rezene, ülkemizde en çok Burdur ve çevresinde yetiştirilir. Genellikle salata yapımında kullanılan bu besinin, iltihap ve kum oluşumu giderici bir etkisi vardır. Kan basıncını dengede tutmasının yanı sıra kansızlığın tedavisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanına çok yakışan badem ve narlı rezene salatası tarifine başlayabiliriz.

Badem Ve Narlı Rezene Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Badem Ve Narlı Rezene Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem ve nar dışında bütün malzemeleri bir kasede karıştırın.
  2. Rezenenin yumuşaması ve diğer malzemelerin bütün aromasını içine çekmesi için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin (Dinlendirmeden de servis edebilirsiniz).
  3. Servis etmeden önce, üzerine ufalanmış badem ve nar taneleri ekleyerek süsleyin.
  4. Badem ve narlı rezene salatasını, kremalı mantarlı makarna ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Badem ve Narlı Rezene Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bademleri ufalamak için, mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  2. Dilerseniz susam ve susam yağı ekleyerek de deneyebilirsiniz. Bu yağlar rezeneye çok yakışıyor.
  3. Salatanın yağını servis etmeden önce ekleyin. Aksi takdirde suyunu salacaktır.

1 Porsiyon Badem ve Narlı Rezene Salatası Kaç Kaloridir?

Badem ve narlı rezene salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Alternatif olarak, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan erikli kinoa salatasını da deneyebilirsiniz.

Tek veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik salata tarifleri mi arıyorsunuz? Bol malzemeli ve yüksek lifli maş fasulyesi tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası