Farklı tatlar arayanlar için hafif ve lezzetli armutlu ızgara patlıcan salatasını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ana malzemeleri patlıcan ve armut olan bu salatayı, sirke, limon ve sarımsak eşliğinde sunabilirsiniz.
Patlıcanları alacalı soyup 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayıp halka halka dilimleyin. Üzerlerine bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. İster fırında isterseniz de tost makinesinde kızarana kadar pişirin.
Armudun kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve dilimlerek hafif yağlanmış tavada kısık ateşte soteleyin.
Izgarada pişirdiğiniz patlıcanları servis tabağına yayın. Üzerine armut dilimlerini yerleştirin. İnce kıyılmış maydanozu ve limon kabuğu rendesini serpin. Sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kasede karıştırın ve salatanın üzerine gezdirerek servis edin.